Ytterligare tre hemtjänster kräver bemanningsåtgärder

Tre hemtjänstsenheter inom Vimmerby kommun har gemensamt skrivit ett brev till kommunalråd Jacob Käll (C) där de kräver åtgärder på bemanningsproblemen.

Lars Sandberg, ordförande i socialnämnden, har tillsammans med socialchef Anette Nilsson tagit del av personalens kritik i brevet. Jacob Käll, t.h, är ordförande i kommunstyrelsen.

Lars Sandberg, ordförande i socialnämnden, har tillsammans med socialchef Anette Nilsson tagit del av personalens kritik i brevet. Jacob Käll, t.h, är ordförande i kommunstyrelsen.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2022-02-24 09:17

Personal inom hemtjänsten i Tuna, Frödinge och Rumskulla vill genom ett brev – ställt till ansvariga i Vimmerby kommun – få svar och åtgärder på de bemanningsproblem som de anser ha pågått under flera år:

"Vår arbetsmiljö är ohållbar och vi mår dåligt, vi känner oss livegna, vi får jobba dubbelpass och blir inbeordrade på våra lediga dagar.  Semester som vi har lagt in blir återkallade och ibland får inget svar om vi får ledigt överhuvudtaget. Vi är tvungna att kolla Medvind (schemasystem) hela tiden samt ringa vår planerare för att kolla om vi får ledigt, det blir ingen semester om vi måste gå upp tidigt på grund av det."

De skriver också att följden av detta har blivit sjukskrivningar och att personal sagt upp sig.

"VI ORKAR INTE MER!!", skriver man i brevet som är undertecknat av 34 medarbetare.

När vi når Jacob Käll (C) på torsdagsmorgonen säger han att informationen gått vidare till ansvariga.

– Det har naturligtvis gått vidare till både Anette Nilsson och Lars Sandberg (C). De måste få titta på det först och vad det innebär. Jag behöver deras professionella syn på det först.

De skriver i versaler att de inte orkar mer – tar ni kritiken på allvar?

– Hur det än är formulerat är det klart att vi måste ta kritiken på allvar. Jag kan inte bedöma den ännu utan jag måste få hjälp av förvaltningschef och ordförande. Men det är klart att på något sätt kommer vi återkoppla och reagera på det här, säger Käll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!