Skattehöjning på gång

Vimmerby kommun kan tvingas till en skattehöjning nästa år. Kommunstyrelsens arbetsutskott håller nu inne med sitt förslag för skattesatsen 2008.

Vimmerby2007-09-27 07:09

- Vi kan inte säga något om skattenivån innan helheten är klar, medger Carl-Axel Centerstig, c, ordförande i kommunstyrelsen.
Han säger också att det inte går att utesluta en skattehöjning i nuläget.
- Vår ambition är att vi fortfarande ska klara av att gneta ihop budgeten.

Höga kostnader väntar
Kommunen redovisar visserligen ett överskott på runt sju miljoner kronor i det delårsbokslut som lagts fram för kommunledningen. Men där har flera kommande kostnader inte fått full genomslagskraft ännu.
- Vi vet att det kommer kostnader på LSS-sidan, och vi har också kommande kostnader för exploatering som vi inte riktigt vet var de slutar, säger Carl-Axel Centerstig.
Han syftar då på kommunens insatser i kvarteret Plåtslagaren, industritomten kommunen ställer i ordning och miljösanerar efter uppgörelsen med VTT-Grafiska som bygger nytt där.
- Det blev betydligt mer arbete där än vad vi trodde, både med exploateringen och sedan med den miljösanering som ingen kunde ha en aning om, säger Carl-Axel Centerstig.
Vad det slutligen kostar kommunen vet han inte i dag. Men betonar att kommunen har att ställa i ordning området. Sen kan det bli aktuellt att försöka hitta den som dumpat avfallet där.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om