Skattesmäll för företag med Vimmerbykoppling

Ett företag med kopplingar till Vimmerby eftertaxeras av Skatteverket för att genom två falska fakturor tagit ut drygt elva miljoner kronor ur företaget. Skatteverket anser att större delen av pengarna gått till företagsledaren, en före detta Vimmerbyföretagare, som enligt verkets bedömning på det viset fått ut tio miljoner kronor ur bolaget.

Vimmerby2010-01-15 07:30

Företaget sålde i april 2007 en fastighet i Linköping för 49,5 miljoner kronor. Fastigheten hade köpts ett år tidigare för tio miljoner kronor.
Företaget har efter affären försökt att göra avdrag för stora kostnader i samband med affären. Men Skatteverket godkänner inte avdragen på drygt elva miljoner kronor som företaget vill göra för två fakturor.
Det är en faktura på en miljon kronor som avser anvisningsprovision för fastighetsförsäljningen i Linköping, och en faktura från en bolag i Storbritannien på 10,9 miljoner kronor, pengar som enligt bolaget ska avse "överenskommen garantiavgift", eller i klartext att det bolaget hjälpt säljaren att driva upp priset på fastigheten från 35 till 49 miljoner kronor.

Falska fakturor
Skatteverket anser emellertid att det inte finns några utförda tjänster bakom de här fakturorna, utan att de till största delen är ogrundade och en del i företagets försök att komma undan skatt och arbetsgivaravgifter för pengar som senare gått till företagsledaren som lön.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om