Skiftande reaktioner på arenaförslag

Jättespännande. Visionärt, men dyrt. Knappast aktuellt för vår del.
De politiska reaktionerna på moderaternas utspel om en omfattande rokad i stadsplaneringen med idrottsområde, hästområde och industrimark får ett varierande mottagande bland de andra partierna.

Vimmerby2011-05-13 06:18

Ingen av partigrupperna har hunnit diskutera moderatförslaget som vår tidning kunde berätta om igår.
Gruppledarna för de övriga allianspartierna fick förslaget först under onsdagen.
Kristdemokraterna visar på en positiv reaktion.
- Det låter jättespännande, och det har inte varit optimalt med Ceos, och det finns fortfarande en stark vilja från många att ha industritomter där, säger Elisabeth Lago Nilsson, gruppledare för KD.
Hon minns att KD länge tvekade om Ceosarenan.
- Jag tror att det finns en positiv syn på att titta närmare på det nya förslaget, det ska förstås betalas också, men jag tycker det låter spännande, säger hon.

Intressant men dyrt
Per-Åke Svensson, i centern har blandade reaktioner.
- Jag befarar att det kostar mycket pengar att ro det här i land, och vi har många andra stora investeringar att tänka på. Men visst det är visionärt och nytänkande och det gör det ju intressant och allting går ju att diskutera, säger han.

S-skepsis
Helen Nilsson, som på grund av Jan Henrikssons timeout är sossarnas talesperson i kommunstyrelsen är skeptisk.
- Vi har inte alls haft någon som helst diskussion om det här i S-gruppen, men vi har sedan tidigare ett beslut om att fotbollsanläggningen ska ligga på Ceos och det står vi fast vid, jag tror inte det är aktuellt för vår del att i dagsläget lägga om till industriområde där, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om