Skobes Bil köper Karlbergs

Anrika Karlbergs Bilaffär i Vimmerby och sex andra orter säljs till Skobes Bil AB.
De 135 anställda på i Karlbergskoncernen informerades under tisdagen och fick samtidigt träffa de nya ägarna. Affären är den största någonsin för båda företagen.

Köpare och säljare är nöjda med affären som är den största de genomfört. Fr.v Sophia, Tobias och Magnus Skobe från Skobes Bil AB samt Lasse Ekfeldt från Karlbergs Bil AB.

Köpare och säljare är nöjda med affären som är den största de genomfört. Fr.v Sophia, Tobias och Magnus Skobe från Skobes Bil AB samt Lasse Ekfeldt från Karlbergs Bil AB.

Foto:

Vimmerby2012-02-15 07:15


- Vi kommer att driva Karlbergs vidare i samma goda anda, och man kan tänka sig att den ny anläggningen i Vimmerby kan bli en Östra metropol i Skobes, och vi kommer att byta namn till Skobes bil, säger Magnus Skobe direkt efter mötet med personalen i Vimmerby.
Lars Ekfeldt som är VD för Karlbergs och tillsammans med hustrun Gunilla den som säljer Karlbergs är nöjd med affären och köparna.
- Vi har ungefär samma företagskultur och tänk, och anläggningarna ät spridda till ungefär lika många orter och filosofin är att varje anläggning bedriver sin egen verksamhet i stor utsträckning, så det känns naturligt att det är just Skobe som köper Karlbergs, säger han.

Stor satsning i Vimmerby
Båda företagen är också familjeägda och har en anrik tradition bakom sig. Skobe startades redan på 1880-talet och ägnade sig då åt annat än bilar. Karlbergs började i Hultsfred 1926, men redan ett par år senare flyttade man till Vimmerby där man blev Volvohandlare redan 1933.
Sedan ett antal år tillbaka har ledningen för Karlbergs funnits i Västervik. Men helt nyligen har en stor satsning blivit klar i Vimmerby.
- Vi är 28 anställda i Vimmerby i dag och genom den egna skadeverkstaden har vi ökat med 8-9 personer, säger Lars Ekfeldt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om