Skog & Trädgård växer så det knakar

För ett år sedan tog 22-årige Oscar Cederstrand över Vimmerby Skog & Trädgård efter sin farbror. Redan nu utökar han butikslokalerna.

Vimmerby2015-10-15 05:47


- Det var för trångt innan och nu blir det roligare både för kunderna och oss. Om det är rätt att gasa så här snabbt vet jag inte förrän jag provat.

Oscar Cederstrand var ovanligt ung när han i oktober 2014 tog över Vimmerby Skog & Trädgård.

- Det har inte varit helt enkelt. Kunder och leverantörer förväntar sig en äldre ägare, någon som är gammal i gemet - det har nog med branschen att göra. Men jag har min skogliga utbildning i ryggen och har kört skogsmaskin i några år och kunde hantera röjsåg och motorsåg. Det har jag fördel av.
Redan efter ett år tyckte han alltså det var dags att växa.

- Lokalen intill vår hade inte använts på länge. Det var tomma kontor och det var läge att göra något åt vår trångboddhet. Vi började riva väggen för en månad sedan och det har varit mycket jobb att få ordning på allt, men det blir bra. Tidigare gick det inte att se vad vi hade för produkter. Nu kan vi exponera allt mycket bättre och det är roligare för kunden att kunna gå runt och kika ordentligt och kunna sätta sig ner och ta en kopp kaffe. Här gör man inköp där man ofta har en hel del frågor och vill ta lite tid på sig.

Med totalyta på närmare 300 kvadratmeter inklusive verkstad har det också blivit plats för provrum och kontor.

Läs mer i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om