Skola där konsten tar plats

Seniorerna i konstgruppen kallar det friskvård. Eleverna som går utbildningen i bild och form vill knappt gå hem. Och i den nya Konstskolan flödar kreativiteten. På Vimmerby folkhögskola finns plats för skaparglädje.

Vimmerby2007-12-21 07:25


Konsten att uttrycka sig i bild och form tas på stort allvar på Vimmerby folkhögskola. Utbildningen i just bild och form är naturligtvis en av grundbultarna i skolans konstnärliga utbud, men det finns så mycket mer - varje vecka målar trettio pensionärer med stor entusiasm, eleverna som läser till fritidsledare och behandlingspedagoger har numera bild på schemat och sedan en tid finns konstutbildning för funktionshindrade i Vimmerby Konstskola.
Initiativtagare till de olika satsningarna är bildlärare Agne Regell, som dock inte försitter chansen att poängtera att han fått gott stöd från kollegor och ledning. En viktig samarbetspartner har han till exempel i skolans tidigare rektor Gunnar Denovan, som leder de populära pensionärsgrupperna tisdagar och torsdagar.
- Gunnar är bra - han har verkligen rätta sättet för att man ska förbättra sig. Fast vi har ofta olika åsikter, säger Ulla Olsson, som står och grunnar över den röda nyansen på den kvinnliga torson på duken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om