Skola granskas efter konflikt mellan elev och lärare

Skolinspektionen granskar en grundskola i Vimmerby kommun efter en anmälan från en förälder, som tycker att skolan misslyckats med konflikthanteringen mellan sonen och en lärare.

Vimmerby2013-11-18 07:15

I oktober fick Skolinspektionen en anmälan som rör en elev vid en av kommunens mindre grundskolor. I anmälan uppges bland annat att skolan inte hanterat en incident mellan en lärare och elev på ett lämpligt sätt och att det saknas rutiner för hur skolan och rektorn ska hantera konflikter.

Blev värre
Föräldern, som anmält skolan till Skolinspektionen, menar att det redan sedan sonen började skolan har varit stökigt i klassen, men att det blivit betydligt bättre sedan klassen fått en ny klassföreståndare, som jobbar målmedvetet med barnen och har lyckats vända trenden.
Sonen hamnade dock i konflikt med en annan lärare på skolan i samband med en lektion. Enligt föräldern hade läraren svårt att kontrollera barnen och situationen urartade. Konflikten mellan sonen och läraren resulterade senare i ett möte med både den berörda läraren, klassföreståndaren och rektor. Mötet slutade i samförstånd och desto mer förvånad blev därför föräldrarna när de fick veta att kontakt tagits med socialförvaltningen.
Föräldrarna krävde att få ett nytt möte, men den här gången vägrade den berörda läraren, enligt anmälan, att delta.
Enligt anmälan har också läraren lagt ut sin version av händelsen på sociala medier. Något som resulterat i kommentarer från andra något som föräldrarna upplevt som kränkande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om