Skolan i Rumskulla växer

Nu ska Rumskulla skola byggas om. Efter år av turer med förslag och kontraförslag sätter kommunstyrelsen ner foten och beslutar att skolan ska renoveras och byggas om så att förskolan också får plats i lokalerna. Prislappen ligger på nio miljoner kronor.

Vimmerby2009-06-25 06:38

- Här har vi kommit fram till en bra lösning som innebär att skolan och förskolan samordnas, det är något som de som jobbar i verksamheten vill och det ger samordningseffekter, säger Carl-Axel Centerstig, c.
I botten finns en hel del brister i miljön på den befintliga skolan. Bland annat en vattenskada i matsalen som tvingat eleverna att i en annan byggnad. Både arbetsmiljöverket och miljö- och byggförvaltningen har också påpekat flera brister, bland annat när det gäller kapaciteten på ventilationen.

Stora brister på förskolan
Samtidigt vill barn- och ungdomsnämnden flytta på förskolan som i dag finns i lokaler i Vimarhems hyreshuslänga i samhället. Här finns stora brister i arbetsmiljön för både personal och barn och nämnden anser inte att det går att fortsätta att ha förskolan kvar där.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om