Skolan kritiseras efter brister

En anmÀlan till skolinspektionen om krÀnkande behandling av en elev har lett till att huvudmannen Vimmerby kommun fÄtt kritik för brister i sina rutiner.

Vimmerby kommun fÄr kritik för brister i hanteringen av en anmÀlan pÄ Vimarskolan.

Vimmerby kommun fÄr kritik för brister i hanteringen av en anmÀlan pÄ Vimarskolan.

Foto: Hussein Ibrahimi

Vimmerby2018-11-09 12:48

I en anmÀlan som inkom till skolinspektionen i april 2018 anges misstanke om att en elev pÄ Vimarskolan utsatts för krÀnkande behandling vid fyra tillfÀllen de senaste tvÄ Ären. I sitt svar anger Vimmerby kommun att i tre av hÀndelserna har skolan inte uppfattat att det ska ha rört sig om krÀnkande behandling. Det har istÀllet handlat om att eleven fÄtt disciplinÀra ÄtgÀrder i form av tillsÀgelse frÄn personal i syfte att upprÀtthÄlla trivsel och studiero. Eleven ska heller inte ha sagt sig blivit krÀnkt. Likadant i det fjÀrde fallet dÀr eleven varit oense med nÄgra kamrater om en sak.

I sin bedömning skriver skolinspektionen att eleven inte har blivit utsatt för krÀnkande behandling. DÀremot anmÀrker inspektionen pÄ att Vimarskolan och Vimmerby kommun inte har följt skollagens bestÀmmelser om skyldigheten att anmÀla uppgifter om krÀnkande behandling i det fjÀrde fallet.

– Bristen som Vimmerby kommun Ă€r Ă„lagd att Ă„tgĂ€rda handlar alltsĂ„ om att ett papper skulle skickats direkt till huvudman innan utredning. Det Ă€r nĂ„got vi fĂ„r hitta rutiner för, skriver Pernilla Begu som Ă€r rektor pĂ„ Vimarskolan.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!