"Skolan måste få kosta"

Lokalerna på gymnasiet i Vimmerby är inte anpassade för den undervisning lärarna vill bedriva. Den gamla högstadieskolan är byggd för katederundervisning.

Olle Nieminen, Margaretha Mattsson och Mark Nichols är tre av lärarna på skolan som står bakom kravet på en genomgripande modernisering.

Olle Nieminen, Margaretha Mattsson och Mark Nichols är tre av lärarna på skolan som står bakom kravet på en genomgripande modernisering.

Foto:

Vimmerby2007-04-03 06:19

Nu markerar lärarna på skolan behovet av en genomgripande satsning för en modernisering av gymnasiet.
- Det är svårjobbat och när vi försöker arbeta som en modern gymnasieskola stöter ambitionen på patrull - på grund av lokalerna.
Margaretha Mattsson, Mark Nichols och Olle Nieminen är lärare på var sin del av skolan. Margaretha Mattsson på det studieförberedande samhällsprogrammet där hon undervisar på medieinriktningen, Mark Nichols är lärare i kärnämnet matematik och Olle Nieminen jobbar för det yrkesinriktade handelsprogrammet.
De ger nu sin syn på det stora behovet av att satsa på en modernisering av gymnasiet.
- Det handlar inte bara att bygga om den fysiska miljön, vilket egentligen är skäl nog, det handlar också om att skapa förutsättningar för en helt annan pedagogik, ett helt annat arbetsätt för både lärare och elever, och med det kommer också vinster i trivsel och bättre kunskap, säger de.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om