Skolorna agerar lokalt

På måndag samlas personalen på skolorna i Vimmerby. - Vi kommer att ringa till samtliga elever och höra efter hur de mår, säger Christina Gerger, tillförordnad rektor på Stångådalens gymnasium.

På måndag samlas personalen på Stångådalens gymnasium för att stötta varandra och för att kontakta samtliga elever inför skolstart på tisdagen.

På måndag samlas personalen på Stångådalens gymnasium för att stötta varandra och för att kontakta samtliga elever inför skolstart på tisdagen.

Foto:

Vimmerby2005-01-04 07:22

På skolor runt om i landet förbereds vårterminen.
- Vi vet så oerhört lite, säger Christina Gerger, och förklarar att de inte alls vet exakt på vilket sätt, och i vilken omfattning, katastrofen drabbat deras elever.

Saknade
En lärare samt en elev finns bland de saknade. Det är all information som finns just nu.
- Vi samlar alla lärare på måndag och diskuterar igenom vad som har hänt. Vi ska lyssna på hur alla upplevt detta och vi ska försöka stötta varandra.
Under måndagen kommer dessutom alla mentorer att ringa runt till sina elever för att höra efter hur de mår. Christina Gerger vet i dagsläget inte hur elever från exempelvis andra kommuner drabbats.
På tisdagen är det skolstart. Då kommer alla mentorer att samla eleverna för samtal.
- Det får ta den tid det tar, säger Christina Gerger.
På Astrid Lindgrens skola och på Vimarskolan kommer liknade samlingar att ske bland personalen på måndag.
- Det pågår förberedelser på samtliga skolor, alla barn kommer att få samma bemötande, säger Birgitta Fors, psykolog och samordnare för Vimmerby kommuns krisgrupp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om