Skör tråd för halkbana

Halkbanans framtid i Vimmerby hänger på en skör tråd. Exploateringen gör att den kanske läggs ner. Diskussionerna kom som en blixt från klar himmel för utbildningschefen Sören Nordén. - Jag har inte hört något från kommunen om planerna, utan fick läsa det i tidningen, säger han.

Vimmerby2006-12-07 07:49

Det var på onsdagen som vi berättade om den stora byggboomen i Vimmerby. Om planerna på och runt Astrid Lindgrens Värld.
Och om halkbanans olämpliga placering, granne med sagovärlden. Både ALV:s vd Mikael Ahlerup och kommunens arkitekt Bo Klarén, anser att trafikövningsplatsen inte kan ligga kvar på sikt.
- Jag hörde de här planerna som ett rykte tidigt i somras i samband med Motorcykelns Dag, men jag tog det mera som ett ogrundat rykte. Och sedan har ett ju varit tyst, tills nu, säger Sören Nordén som är utbildningschef på Halkbanan som ägs av kommunen.
Beskedet om nedlänningsplanerna som han läste om tidningen svider i hans själ.
- Ja, det gör det, men egentligen vet jag inte vad jag ska tycka i nuläget, men jag är övertygad om att det aldrig blir någon ny någon annanstans om den här läggs ner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om