"Skräck är det jag är bra på"

Vampyrer i Blackeberg. Blodbad på Allsång på Skansen. Och i den femte boken, människor i husvagn som möter det värsta i periferin av ett oändligt, tomt gräsfält under en klarblå himmel utan sol. John Ajvide Lindqvist kan konsten att plantera skräck i det vardagsnära.
Den 1 november kommer han till Vimmerby för att berätta om sitt författarskap. Kanske är han lite rolig också.

Skräckkungen John Ajvide Lindqvist pratar om sitt skrivande på Astrid Lindgrens Näs den 1 november.

Skräckkungen John Ajvide Lindqvist pratar om sitt skrivande på Astrid Lindgrens Näs den 1 november.

Foto:

Vimmerby2014-10-27 07:16


Under Smålands Kulturfestival kommer John Ajvide Lindqvist till Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby.
Han vet inte om han varit i Vimmerby förr, men han tror inte det är omöjligt.
- Under mina tio år som ståuppkomiker åkte jag omkring till i stort sett varenda ort i landet, så... Vimmerby, jag borde ha varit där också.
"Åka runt till varenda ort" präglar inte tillvaron som skräckförfattare. Han är ingen flitig föreläsare. Inte författare på ständig turné. Men nu samarbetar han med sin fru Mia i ett program där han pratar om sitt författarskap och hon läser sina dikter.
- Det passar bra ihop, och vi kör det här på tre orter i Småland nu under hösten. Och varje gång jag möter en publik vaknar den gamla delen av mitt gamla ståuppskelett till liv. Jag blir kanske något av spelevink.
Annars är det mest vår skräck han vill åt. John Ajvide Lindqvist slog igenom stort med den numera klassiska vampyrromanen "Låt den rätte komma in", som också filmatiserats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om