Skräpigt vid sopstation i Vimmerby

Återvinningsstationen vid Folkets Park var ingen vacker syn i tisdags. Överfyllda behållare, allmänt skräpigt och två dammsugare mötte den som ville återvinna sitt avfall. - Det får inte vara så, säger Martin Sandström, regionchef på Förpacknings- och tidningsinsamlingen.

Skräpigt och överfullt. Såhär såg det ut vid återvinningsstationen vid Folkets Park i Vimmerby igår.

Skräpigt och överfullt. Såhär såg det ut vid återvinningsstationen vid Folkets Park i Vimmerby igår.

Foto:

Vimmerby2014-01-08 07:23


Många röda dagar, högtider och hög konsumtion. Det kan vara några av anledningarna till att det såg ut som det gjorde vid återvinningsstationen i Folkets Park igår.
Men Magnus Sandström, regionchef på FTI, vill inte skylla ifrån sig.
- Det är ingen ursäkt eller förklaring. Det är jul och nyår varje år och vi ska öka vår beredskap under den perioden. Vi har inte fått in några klagomål, men att behållarna ska bli fulla, så får det inte vara, säger Magnus Sandström.
FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen, ägs av fyra materialbolag och ansvarar för 6 000 återvinningscentraler i Sverige. Det är alltså varken Vimmerby kommun eller Vimmerby Energi och Miljö AB som har ansvaret för återvinningsstationerna i Vimmerby.
- Kommunens enda ansvar är marken som de upplåter åt oss. Vi har satt upp nya skyltar för att förtydliga vårt ansvar, men jag vet att många tror att det är kommunen som har ansvaret.
Nedskräpningen av återvinningsstationerna bottnar i två olika sorters problem. Det ena är att behållarna blir överfulla och att människor väljer att placera sitt skräp utanför behållarna.
- Även om man inte får göra det så har jag förståelse för att man inte vill åka runt och leta efter en tom behållare. Vår målsättning är att behållarna aldrig ska bli fulla och min bild är att det har blivit bättre under de senaste åren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om