Skrikande fågelskrämma i centrum

Kråka som satt i halsen? Vildvittror som flyttat in till centrum? Nej, det som skränar på torget är kommunens nya fågelskrämma som ska få kajorna att ta till flykten. - Vi hoppas i varje fall att det ska ha effekt. Det här är det som gett bäst resultat i andra städer, säger Bo Palmér på teknik- och serviceförvaltningen.

Vimmerby2011-11-23 07:08


De senaste dagarna har ett nytt fågelläte hörts med jämna mellanrum över Vimmerby centrum. Inte särskilt vackert. Men förhoppningen är att det ska vara effektivt och lösa problemet med kajorna.
Sedan de höga träden framför Rådhuset ersattes med avenbok har Rådhustorget varit kajfritt. Men den sanitära olägenheten har bara flyttat ett stenkast bort. Nu tar alltså kommunens teknik- och serviceförvaltning upp kampen med fåglarna och man har köpt in två apparater som med jämna mellanrum sänder ut varningsläte för kajor.

Signal för fara
- Det är ett läte som signalerar fara och ljudet täcker ett område på ett hektar. Vi har satt en på Rådhuset riktat mot torget och en på stadshuset i motsatt riktning, säger Bo Palmér på förvaltningen.
Att vinna över de klipska kråkfåglarna är ingen enkel match och kajorna är idag ett problem i många städer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om