Vimmerbybor döms till fängelse för att ha sålt knark

De köpte knark i Linköping och Stockholm och sålde vidare i Vimmerby. Nu döms två män för flera fall av narkotikabrott till fängelse i 15 månader respektive två år.

Två män från Vimmerby dömdes på onsdagen till fängelse i ett år och tre månader respektive i två år för flera fall av narkotikabrott.

Två män från Vimmerby dömdes på onsdagen till fängelse i ett år och tre månader respektive i två år för flera fall av narkotikabrott.

Foto: Montage

Vimmerby2023-03-08 12:56
undefined
De dömda männen säger att de använt en hel del av knarket för egen del, men erkänner också att de sålt knark. Nu döms de till fängelse i två år respektive 15 månader.

Det framgår av domen som meddelades i Kalmar tingsrätt på onsdagsförmiddagen. 

Männen som är i 25- och 35-årsåldern greps i december sen polisen börjat nysta upp en knarkhärva i Vimmerby. I deras bostäder hittade polisen större mängder narkotika. Det rör sig sammanlagt om drygt 1,5 kilo cannabis, mer än 70 gram kokain och nästan lika mycket amfetamin till ett uppskattat värde av uppemot 300 000 kronor.

25-åringen uppger till tingsrätten att han köpt knark i Linköping för 45 000 kronor vid ett och samma tillfälle. Han säger att han gjorde det för att underlätta för sig själv så han inte behövde köpa knark så ofta. Han förklarar det låga priset med att säljaren behövde pengar snabbt.

undefined
Kontanter som polisen hittade vid ett tillslag i en av männens bostad.

Han erkänner att han sålt till vänner och säger också att han i en chatt skrivit att han ska ta över narkotikaförsäljningen i Vimmerby, men att det skett när han dagdrömt eller varit påverkad.

35-åringen säger att han köpte cannabis och kokain i Stockholm och att han fick knarket på kredit, trots att han aldrig köpt av säljaren förut. De ska ha kommit överens om att partiet var värt drygt 80 000 kronor. Han erkänner att han sålt knark i Vimmerby, bland annat i sin bostad och vid Sibylla.

35-åringen döms till fängelse i ett år och tre månader. 25-åringen till fängelse i två år. Tingsrätten anser samtidigt att hans anknytning till Sverige är stark, bland annat tack vare arbete och goda vitsord. Därför avslås yrkandet om utvisning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!