Skyddstillsyn för 22-åring i dopningshärva

En 22-årig Vimmerbybo döms till skyddstillsyn för dopningsbrott. Tingsrätten anser att han endast i mindre omfattning sålt preparat och sänker brottsrubriceringen från grovt brott. Därmed klarar sig den unge Vimmerbybon undan ett fängelsestraff.

Vimmerby2013-03-23 05:06

I domen som kom på fredagen anser tingsrätten att det är klarlagt att Vimmerbybon sålt en mindre mängd dopningsmedel, men inte alls i den omfattning som åklagaren gjort gällande.

Nekar till försäljning
22-åringen har inför rätten sagt att han använt dopningspreparat ungefär sex månader innan han greps den 2 januari i år. Orsaken var hans ambitioner inom bodybuilding. Han uppger att han köpt preparat för runt 15 000 - 20 000 kronor. Tidigare har han angivit klart högre belopp.
Han nekar till att ha sålt av grejerna, och menar att det är absurt att han skulle ha försökt att tjäna pengar på det viset. Han har inga kommentarer till de mailkonversationer och annat som åklagaren lagt fram.

Testosteron utan verkan
22-åringen frias bland annat från en omfattande försäljning till Norge, den rör sig om cirka 50 000 doser. 22-åringen hävdar att de ampuller han sålde dit var verkningslösa och inte alls den testosteron som han trodde sig köpt och sedan sålde vidare när han förstod att det var olja.
22-åringen påstår att både han och den norske köparen som betalade 33 000 norska kronor för partiet var fullt medvetna om det.
Norrmannen säger till rätten att preparatet fungerade som han förväntat sig. Tingsrätten anser ändå att det inte kan uteslutas att det rörde sig om verkningslöst medel och friar Vimmerbybon på den punkten. Det är avgörande för påföljden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om