Skyltar på plats - här är parkeringarna som stängs

Under fredagen kom skyltarna på plats. Från och med nu stängs två kommunala parkeringar av nattetid för att freda kringboende från störande körning.

Under fredagen kom skylten på plats på ishallsparkeringen. Det betyder att det är slutkört nattetid - åtminstone en månad framöver.

Under fredagen kom skylten på plats på ishallsparkeringen. Det betyder att det är slutkört nattetid - åtminstone en månad framöver.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2021-01-17 06:00

För drygt två veckor sedan togs beslutet om att införa en akut åtgärd för att komma tillrätta med buskörningen som länge varit ett problem. Först under fredagen kom skyltarna på plats. Enligt trafikingenjör Jonas Johansson beror det på att leveransen av skyltarna har dröjt. 

Vi kan idag berätta att den nattliga avstängningen gäller för ishallsparkeringen och gymnasieparkeringen. 

– Det här är åtgärder vi gör för de som bor kring de här parkeringarna och för att de ska kunna sova om nätterna, säger Jonas Johansson.

Skyltarna som satts upp innebär att all form av fordonstrafik blir förbjuden mellan klockan 23 på kvällen till klockan fem på morgonen - alla dagar i veckan. 

– Det kan ju vara så att trafiken flyttar på sig men då får vi hantera det då. Men först nu är det ishallsparkeringen och gymnasiet.

Fredagskvällen blir premiär för det nya förbudet.

– Det kommer att gälla en månad nu. Man kan säga att det är en test och sen kommer det att utvärderas. Det här görs i samråd med både polis, folkhälsosamordnare och även politiken och så. Det är jag som trafikingenjör som tagit beslutet på det och utför det tillsammans med driften. 

Har ni några planer på att stänga av andra parkeringar?

– Inte i dagsläget. Vi får utvärdera och se vad som händer här helt enkelt. Om en månad får vi ta ett nytt möte allihopa, för vi är många aktörer som ska vara med i det här, säger Jonas Johansson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!