Släpp lammen loss, det är vår...

"Kosläpp" har säkert de flesta hört talas om. Nu lånar Monica Johansson och Pelle Pettersson idén till något nytt - lammsläpp. - Tackor som släpps ut på bete är precis lika tokiga och vilda som kor, lovar Monica Johansson.

Vimmerby2012-03-31 04:06


Under senare år har det blivit allt populärare att åka till något av de för allmänheten öppna kosläppen på vårarna. Ett sätt att lyfta intresset för lantbruk, djur och matproduktion som ligger helt rätt i tiden, tror Monica Johansson, som tillsammans med sambon Pelle Petterson driver KRAV-gård med lammuppfödning i Sjundhult och även nya gårdsbutiken "Bykhuset",
- Jag tror att många tappat den naturliga kopplingen till lantbruk under de senaste 15-20 åren. Maten är något som ligger färdigpaketerat på Ica. Det är dags att ändra på det och tiden är mogen. Folk är intresserade av varifrån maten kommer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om