Släpper tvisten efter avslag: "Orkar inte tjafsa mer"

Krögaren Durhan Elezovic fick inget gehör i länsstyrelsen med överklagan av kommunens beslut om ljudnivå och hot om vite. "Märkligt att vi inte får spela musik inomhus när andra får tillstånd att spela utomhus", säger han.

Krögaren Durhan Elezovic håller, trots länsstyrelsens avslag, fast vid att det inte är musik från hans krog som i första hand skapar störande ljud för grannar på Norrtullsgatan.

Krögaren Durhan Elezovic håller, trots länsstyrelsens avslag, fast vid att det inte är musik från hans krog som i första hand skapar störande ljud för grannar på Norrtullsgatan.

Foto: Jimmy Karlsson/Sofie Olsson

Vimmerby2022-08-04 06:00

– Men jag orkar inte tjafsa mer med kommunen nu, säger Durhan "Durre" Elezovic.

Vimmerby Tidning berättade igår att det blev avslag för Vimmerbykrögarens överklagan av miljö- och byggnadsnämndens beslut från i våras. Gällande högst 30 decibel ekvivalent ljudnivå inomhus i bostäder och lokaler i kvarteret och hot om vite på 20 000 kronor så snart gränsen överskrids.

Men det har inte varit aktuellt med något vite än. Enligt förvaltningschefen Elisabeth Karlsson har det inte kommit in något klagomål alls mot krogen efter beslutet i mars.

– Ändå blev jag uppringd måndagen efter Källängsfestivalen av en tjänsteman som följde upp ett klagomål om hög musik. Vi hade ingen musik den helgen och stängde extra tidigt, säger Durhan Elezovic.

undefined
Norrtullsgatan är en av de centrala gator som stängts för genomfartstrafik efter ett beslut i kommunstyrelsen tidigare i sommar.

Samtidigt håller han fast vid åsikten att det i huvudsak är andra skäl till de störande ljuden än musik från hans krog.

– Jag anser att det främst är musik och ljud från bilar och folkliv på gatan. Kommunen har avfärdat det och menar att det är musik från oss som låter för mycket. Ändå har de nu stängt av gatan sena kvällar och nätter. Det kanske är därför det inte kommit fler klagomål, fast vi haft musik inomhus, säger han.

undefined
Durhan Elezovic driver krogen Burgers & Beers i Vimmerby som nu är till salu hos en mäklare. Men det har ingenting med tvisten om ljudvolymer med kommunen att göra.

 Han tänker inte driva processen vidare efter avslaget. Istället är krogen till salu.

– Det har ingenting med musiktvisten att göra. Vi får tillökning i familjen i februari och då vill jag vara delaktig och mer hemma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!