Slår upp portarna

Slitna korridorer har blivit till ljusa grupprum. Nya lektionssalar ligger samlade på ett helt annat sätt än tidigare. Skolan har ett kök och en matsal som flyter ihop med kafeterian.

Dags att slå upp portarna till den nya gymnasieskolan i Vimmerby. Gymnasiechefen Lena Högback Nimhed och rektorn Lars Gunnar Fransson välkomnar elever och lärare till den nya lokalerna som är i det närmaste färdiga efter ett intensivt byggår. Foto: Jimmy Karlsson

Dags att slå upp portarna till den nya gymnasieskolan i Vimmerby. Gymnasiechefen Lena Högback Nimhed och rektorn Lars Gunnar Fransson välkomnar elever och lärare till den nya lokalerna som är i det närmaste färdiga efter ett intensivt byggår. Foto: Jimmy Karlsson

Foto:

Vimmerby2009-08-12 06:10


Nu håller som bäst personalen på att flytta in i det nyrenoverade och tillbyggda gymnasiet i Vimmerby och om mindre än två veckor kommer eleverna till det som blivit en helt ny skola.
Det vittnar både personal och elever om.
- Det ska verkligen bli roligt att välkomna eleverna, nu utnyttjar vi lokalerna på ett helt annat och mycket mera funktionellt sätt, säger rektor Lars-Gunnar Fransson, som varit skolans man i byggprojektet.
Projektet är det enskilt största i kommunens historia med en kostnadskalkyl på 110,5 miljoner kronor.
- Det finns de som kallat det ett skrytbygge, men jag anser att det är ett nödvändigt bygge, säger han och guidar genom de nyrenoverade och nybyggda lokalerna där det i stort sett endast är slutstädning och en del elinstallationer som återstår.
- Det pågår för fullt den här veckan, och efter det är det datainstallationerna som står på tur, men allt ska vara klart den 24 augusti då eleverna kommer, säger han.
Några elever har redan fått en inblick i den nya skolan.
Sebastian Fröberg och Christoffer Brinck är två av dom. De sommarjobbar med att sortera böcker på samhällsinstitutionen, och även om de kanske tycker det är si och så med att spendera sommarlovsdagar på skolan, ser de med förväntan på att bli första elevkullen i de nya lokalerna.
- Det ska bli kul att få gå i de här lokalerna. Det är verkligen fint, säger Sebastian Fröberg.
- Det är minst sagt en förändrat skola vi kommer tillbaka till, säger Christoffer Brinck som har ett år kvar i samhällsprogrammet.
När han och hans kamrater gick ut ettan för drygt ett år sedan lämnade de en skola som till exempel saknade matsal! Eleverna åt i omgångar i skyddsrummen i källaren.
Nu väntar en splitter ny matsal och köksdel på att serva eleverna.
- Den har plats för 270 sittande på en gång eftersom matsal och kafeteria flyter ihop, säger Lars-Gunnar Fransson som visar den ny mat- och köksdelen som ligger i gamla biblioteksdelen in mot innergården.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om