Slog fyraåring med tallrik i ansiktet

En 41-årig man från Storebro har sedan den 30 juli suttit häktad misstänkt för att ha misshandlat och hotat döda sin exhustru. Han har även misshandlat sina barn upprepade gånger, två söner och två döttrar. Fyra av misshandelsfallen rubriceras som grov fridskränkning och i ett fall som misshandel. I samtliga misshandelsfall handlar det om grova fall där även tillhyggen förekommit liksom slag och sparkar mot ansiktet och kroppen.

Vimmerby2009-08-14 06:09

Nu åtalas mannen för grov kvinnofridskränkning mot exhustrun samt för grov fridskränkning mot barnen och ett fall av misshandel mot ena dottern.
Enligt vice chefsåklagare Kerstin Erikssons stämning och gärningsbeskrivningar har följande skett:
1) Grov kvinnofridskränkning: I augusti 2007 har mannen under tiden augusti 2007 - mars 2009 i Vimmerby misshandlat och hotat exhustrun, enligt bland annat följande:
a) i augusti 2007 misshandlat exhustrun genom att kasta en bok på hennes ansikte med smärta och blåmärken som följd,
b) vid ett tillfälle under hösten 2008 misshandlat exhustrun genom att tilldela henne slag i ansiktet, dra henne i håret samt trycka en kudde mot hennes ansikte, med smärta som följd,
c) i mars 2009 misshandlat exhustrun genom att tilldela henne en spark på kroppen, stoppa en hand i hennes mun, trycka fingrar mot hennes hals, ta grepp om hennes ena arm samt trycka henne mot en fönsterruta, med smärta och blåmärken som följd,
d) i mars 2009 hotat exhustrun genom att till henne göra uttalanden av innebörd att han skall döda henne, vilket har varit ägnat att hos kvinnan framkalla allvarlig fruktan för egen säkerhet till person.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om