Slog sönder bilar och hotade döda flera - åtalas

Mannen ska ha varit mycket aggressiv och kastat stenar och hotat döda flera personer i ett område i Vimmerby. När en person tvingade ner mannen på marken ska hen blivit skuren i armen.

Den åtalade mannen misstänks för att ha kastat stora stenar mot både fastigheter och bilar i Vimmerby. Där ska han också ha skurit en person som ingrep för att hålla honom tills polisen kom.

Den åtalade mannen misstänks för att ha kastat stora stenar mot både fastigheter och bilar i Vimmerby. Där ska han också ha skurit en person som ingrep för att hålla honom tills polisen kom.

Foto: Nils Gruvebäck / Arkiv

Vimmerby2020-09-04 14:35

Nu åtalas en man i 45-årsåldern för fem fall av skadegörelse, olaga hot och grov misshandel.

Händelsen utspelade sig i Vimmerby förra sommaren. Boende i området vittnar om en berusad man som skrek aggressivt och kastade stenar mot flera bilar, fastigheter och annan egendom. 

Flera personer gick efter mannen för att försöka stoppa hans framfart och hålla koll på honom tills polisen kom. Mannen ska då ha hotat att döda efterföljarna.

En person lyckades för en stund lugna ner den misstänkta mannen, men mannen ska snart ha blivit aggressiv igen och gjort ett utfall mot personen, som då tvingade ner den misstänkta mannen på marken och höll honom där i cirka 30 minuter tills polisen kom. Personen som hållit kvar den misstänkta mannen ska ha fått ett djupt jack i ena underarmen som behövde sys med flera stygn.

Enligt förundersökningsprotokollet har den misstänkte sannolikt använt en glasbit som låg på marken.

När polisen kom till platsen satte de handfängsel på den misstänkta mannen och den skadade personen uppsökte senare läkare.

Mannen i 45-årsåldern var kraftigt berusad och togs med till polisstationen i Västervik.

Han uppger i förhören att han bara har fragmentariska minnen av händelsen och kan därför vare sig erkänna eller förneka de brott han nu åtalas för. 

Totalt krävs han på skadestånd för kränkning, sveda och värk samt materiella skador på cirka 60 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!