Slut på löjliga resor

Nu ska det bli slut på löjliga bilresor. Om invånarna i Vimmerby når riktigt så långt vete gudarna, men nu startar i alla fall kommunen en kampanj där syftet är att få folk att cykla eller gå sträckor som är löjligt korta för bilen. - Den som gör den löjligaste bilresan vinner en cykel, säger Emma Birgersson, kommunens energi- och klimatrådgivare.

Vimmerby2009-06-02 06:29

Tar du bilen för att åka till affären 200 meter hemifrån?
Då kan du definitivt ha chans att vinna en cykel i kampanjen "Inga löjliga bilresor". På marknaden i lördags fanns kommunens energi- och klimatrådgivare Emma Birgersson och folkhälsosamordnare Anders Degerman för att prata energi och miljö och samtidigt gick startskottet för tävlingen.
- Det är bara att bekänna sina egna löjliga bilresor eller anmäla någon kollega eller kompis. För att vinna måste vi ha ett konkret namn och det är förstås den som gör den löjliga bilresan som har vinstchans, säger Emma Birgersson.
Tävlingen kommer att pågå på kommunens hemsida www.vimmerby.se/inga-lojliga-bilresor fram till midsommar och i juryn sitter personer som jobbar med hälsa i kommunen.
- Det här är ett roligt koncept som vi tror mera på än tjat och pekpinnar. Självklart hoppas vi att det ska få effekt och att folk ska tänka till och få en aha-upplevelse. Vi gör det här för att vår hälsa, plånbok och miljö mår bättre av att vi går eller cyklar istället för att åka bil. Framförallt på korta sträckor där man kanske inte ens sparar tid på att åka bil. Själv lobbar jag ju för att minska bilåkandet för miljön och klimatets skull.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om