Slutar som chaufför efter 41 år

Ingen är så väl förknippad med skolbussen i trakterna av Östantorp, Hökhult och Toverum som Bengt Karlsson. I över 41 år, och utan en sjukdag, har han hämtat och lämnat hundratals barn. - Nu är det dags att sluta - innan tredje generationen kommer!

Nu ställer Bengt Karlsson i Östantorp in skolbussturerna - efter 41 år. "Jag kommer att sakna kontakten med barnen."

Nu ställer Bengt Karlsson i Östantorp in skolbussturerna - efter 41 år. "Jag kommer att sakna kontakten med barnen."

Foto:

Vimmerby2012-07-14 04:06


Den skolunge i östra delen av Vimmerby kommun som inte har åkt med "Bengt i Östantorp" till skolan finns inte. Skolbusschaufför var egentligen inget Bengt hade tänkt sig, det var en tragisk olyckshändelse som gjorde att han blev tillfrågad, plötsligt och oväntat.

Aldrig någon tvekan
- Det var min granne som hade taxirörelsen, men han förolyckades hösten 1970 och då blev jag tillfrågad. Det var egentligen aldrig någon tvekan - klart jag ställde upp! Men jag trodde nog inte att jag skulle köra så här länge.

Ett väldigt pusslande
Bengt Karlsson är tredje generationen på gården i Östantorp.
- Jag tog över 1965 när det var dags för generationsskifte. Jag hade mjölkproduktion fram till 2006, sedan fortsatte jag med ungdjur och kalvar ett par år till.

Mjölkning kl 5
Att kombinera lantbruket med skolskjutsen har fungerat bra, enligt Bengt, men visst har det varit ett väldigt pusslande.
- Jag började mjölkningen klockan fem, sedan var det dags för skolbarnen klockan sju. Väl hemma igen skulle ungdjuren utfodras och alla andra sysslor skötas, vårbruket till exempel. Sedan var det två skolskjutsar på eftermiddagen, ibland även färdtjänst, sjukresor eller taxiresor. Det fungerade oftast bra, men stressigt blev det allt ibland. På kvällen var det mjölkning och utfodring igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om