Slutet för båtbyggarskolan

Båtbyggeriutbildningen i Storebro försvinner. Barn- och utbildningsnämnden sätter stopp för intag av nya elever till nästa höst. Istället ska lärlingsutbildningar med inriktning på träteknik erbjudas de elever som vill ha en hantverksutbildning.

Vimmerby2009-10-29 07:23

- På det viset kan vi ändå behålla en hantverksutbildning och samtidigt ge eleverna den kunskap och kompetens som träföretagen i regionen behöver, säger Krister Torenfält, c, ordförande i nämnden.
Han anser att det inte är meningsfullt att satsa på en marknadsföringskampanj för utbildningen, något som diskuterades vid en träff i Storebro för en månad sedan.
- Då visste vi inte att den här utbildningen sannolikt mister sitt riksintag när den nya gymnasiereformen kommer nästa år.

Stopp för nya elever
Båtbyggeriutbildningen har funnits i Storebro i åtskilliga år och den har flera gånger varit ifrågasatt just för att det från tid till annan varit få sökande. Den har också varit i malpåse under en period, men återuppstått. Nu ser det ut som att de 16 elever som går på skolan i dag blir de sista. Till nästa år blir det ingen intagning av nya elever.
- De som går där får givetvis fullfölja sin utbildning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om