Smaken är som...

Lättframkomliga betongplattor istället för kullersten - det urlakar Vimmerbys varumärke menar föreningen Bevara Vimmerby. Men kommunens trafikingenjör Gunnar Mårtensson tycker inte att småstadscharmen gått förlorad på Fisktorget. - Jag tycker snarare att det är bättre nu än innan. Och vi har bara fått positiv respons från allmänheten.

Vimmerby2009-04-21 06:26

Som vi tidigare berättat har Bevara Vimmerby tagit det ovanliga beslutet att i år dela ut en Grävskopa till teknik- och serviceförvaltningen.
Föreningens ordförande Mikael Sandström menar att det saknats både tanke och omtanke under de senaste årens förändringar i stadskärnan och är inte minst upprörd över det han kallar "Fisktorgets känslolösa förändring, från ett litet kullerstenstorg till betongplats."
Trafikingenjör Gunnar Mårtensson är en av de som ingår i centrumgruppen, som tillsammans med teknik- och servicenämnden arbetar med den successiva förändringen i centrum. Han förklarar att tillgängligheten väger tungt när man valt att ta bort kullerstenen.

Många nöjda
- Vi har ständiga diskussioner med handikapprådet och arbetar för full med att göra stan tillgänglig för alla. Det är många som tycker det är bra att de gamla har lättare att ta sig fram numera. Kravet på tillgänglighet och framkomlighet är ingenting man kan bortse från.
Men utesluter det ena det andra - kunde man inte ha haft kullersten i mitten av själva Fisktorget och plattor runt om?
- Det är lätt att vara efterklok och naturligtvis hade man kunnat göra så. Det är förresten inte för sent än. På torget, framför Turistbyrån, finns ju lite av den gamla stenen kvar.
Synpunkter och tips är välkomna, poängterar han.
- Just nu jobbar vi vidare med Sevedegatan och är det någon som har idéer om vad man kunde göra det är det bättre att höra av sig nu än i efterhand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om