Stark start för Korka kvarns första månader

Gårdsbutiken vid Korka kvarn fick en smått succéartad start under sina två första månader. Till nästa högsäsong flaggar ägaren Josefin Karlsson för att eventuellt behöva rekrytera medarbetare till verksamheten.

Josefin Karlsson fick en bra start som ägare till gårdsbutiken vid Korka kvarn.

Josefin Karlsson fick en bra start som ägare till gårdsbutiken vid Korka kvarn.

Foto: Vimmerby Tidning

Vimmerby2023-08-21 05:00

Det var den 1 juli som Josefin Karlsson slog upp portarna till sin nya gårdsbutik, strax intill den egna bostaden vid Korka kvarn. Efter knappt två månaders verksamhet kan hon konstatera att tillströmningen av kunder har varit mer eller mindre succéartad.

– Jag hade cirka 2000 besökare här i juli månad och i augusti har det sedan fortsatt i minst samma takt, säger Josefin Karlsson när Vimmerby Tidning frågar hur det har gått sedan öppningen.

undefined
Josefin Karlsson fick en bra start som ägare till gårdsbutiken vid Korka kvarn.

Ägaren till gårdsbutiken fortsätter med att berätta om att en stor del av sommarens kunder har varit personer som är bosatta i trakterna kring Vimmerby med omnejd.

– Det är ju väldigt roligt att så pass många från trakten kommer hit. Min förhoppning är att de ska fortsätta komma hit och handla sina grönsaker, för att sedan komplettera sina inköp i andra butiker.

En konsekvens av alla kundbesöken är att Josefin Karlsson inte har hunnit ägna sig åt själva grönsaksodlingen i den utsträckning som hon kanske trodde innan gårdsbutiken öppnade.

– Jag har fått lägga mer tid än jag hade väntat mig på att vara i butiken och prata med kunderna. Till nästa säsong kan det mycket väl bli så att jag anställer någon som kan hjälpa mig i butiken, säger Josefin Karlsson om den första, hektiska men samtidigt väldigt roliga tiden som ägare till Korka kvarns populära gårdsbutik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!