SMHI: Här blir det varmast i veckan

Våren närmar sig – och det ser ut att gå snabbt. De närmaste dagarna skjuter termometrarna skarpt uppåt och det väntas bli mer än tio grader varmt på sina håll.

Foto: Dennis Pettersson

Vimmerby2021-02-22 09:23

Tidigt under veckan kan det komma några regnstänk över landet, men på onsdag eller torsdag börjar det bli väldigt svettigt i vinterjackorna.

– Det blir varmt i hela södra Sverige på torsdagen. Det kan bli elva grader i sydligaste Götaland. Det kan bli till och med tolv om man tittar på södra Skåne, säger SMHI:s jourhavande meteorolog Gunilla Grafström till TT.

Efter en tids högtryck och kall luft drar mildare luft in från Atlanten med sydvästliga och västliga vindar, enligt Grafström.

– Det kan slå om ganska snabbt när det sätter i gång, säger hon.

I Vimmerby, Kisa och Mariannelund väntas det bli tio grader på torsdag. I Hultsfred och Målilla höjs temperaturen ytterligare något med elva plusgrader.

Leta för all del fram solbrillor och sneakers, men ropa inte hej till våren ännu. Formellt – enligt SMHI:s definition – har våren anlänt först när temperaturen har hållit sig ovanför nollan på en och samma plats i sju dagar i sträck. I de södra delarna av landet kan har man dock all anledning att börja räkna ned.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!