Risk för plötslig ishalka i Vimmerby och Hultsfred

Tuffare väder är på ingång. SMHI har utfärdat flera varningar för plötslig ishalka och snöfall. I Vimmerby och Hultsfred är det regn på kalla vägbanor, som kan ställa till det på måndagsmorgonen.

SMHI har utfärdat varning för plötslig ishalka. Arkivbild.

SMHI har utfärdat varning för plötslig ishalka. Arkivbild.

Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Vimmerby2023-02-19 14:13

– Från midnatt och framåt kommer ett ganska omfattande nederbördsområde att röra sig in västerifrån, säger Emma Härenstam, meteorolog vid SMHI.

För delar av Götaland och delar av södra Svealand gäller en gul varning för plötslig ishalka från söndag kväll fram till måndag förmiddag. Temperaturen kommer även att sjunka till minusgrader under söndagskvällen.

Detta gäller bland annat Vimmerby och Hultsfred. Prognosen är drygt tre millimeter regn, som väntas falla under måndagsmorgonen.

– När regnet faller på de kalla vägbanorna kommer det att kunna frysa till väldigt fort.

Fakta: Vädervarningar

Gul varning: Vädret kan få konsekvenser för samhället och innebära vissa risker för allmänheten. Störningar i en del samhällsfunktioner väntas.

Orange varning: Kan innebära allvarliga konsekvenser för samhället, fara för allmänheten och allvarliga skador på egendom och miljö. Störningar i samhällsfunktioner väntas.

Röd varning: Mycket allvarliga konsekvenser för samhället och stor fara för allmänheten. Omfattande störningar i samhällsfunktioner väntas.

Källa: SMHI

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!