Det kyliga vädret håller i sig

Gillar ni snö och kyla? Då är SMHI:s senaste långtidsprognos för Vimmerby- och Hultsfredsområdet en fullträff. "Den kalla luften kommer att dominera i många dagar framöver", säger meteorologen Charlotta Eriksson.

Lagom till första advent anlände vintern till södra Sverige.

Lagom till första advent anlände vintern till södra Sverige.

Foto: Anders Wiklund/TT

Vimmerby2021-11-30 09:49

Under tisdagsmorgonen var det riktigt kallt. Horn i södra Östergötland hade 16,4 minusgrader, vilket var den lägsta temperaturen i hela Götaland. Även Målilla låg på topplistan med 12,2 minusgrader.

Och vi får räkna med fortsatt låga temperaturer den närmaste tiden.

– Natten mellan tisdag och onsdag faller temperaturen igen och det kan bli tvåsiffrigt på sina håll. Generellt kommer det vara minusgrader både dag- och nattetid de närmaste tio dagarna. Det är så långt fram i tiden vår prognos sträcker sig, säger Charlotta Eriksson på SMHI.

Hur ser det ut på snöfronten?

– Natten till onsdag är det ett nytt snöfallsområde som drar in över södra Sverige och väntas ge mycket snö. I nuläget ligger det en vädervarning som gäller för hela Götaland.

– Enligt den senaste prognosen kan det bli uppåt fem centimeter snö hos er. Det väntas mer snö i de södra delarna av Götaland, men den prognosen kan komma att justeras. Det gäller att allmänheten håller sig uppdaterad kring den här vädervarningen säger Charlotta Eriksson.

* Så här skriver SMHI på sin hemsida om vädervarningen: "Ett lågtryck som passerar över södra Sverige under onsdags- och torsdagsdygnet drar in snöfall västerifrån över stora delar av Götaland. I samband med lågtryckspassagen tilltar även vinden. Det blir som blåsigast under onsdag eftermiddag och kväll, nordostlig vind omkring 7 m/s. Snöfallet väntas bli ymnigt."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!