Smutsig Vimmerbyrestaurang får påbackning

Oförpackad skinka. Hög risk för bakteriespridning. En möglig gummilist. En Vimmerbyrestaurang har en del att ta itu med efter den senaste oanmälda livsmedelskontrollen.

Foto: TT

Vimmerby2016-09-26 13:40

Listan på brister som upptäckts är ganska omfattande. Nedan följer ett urval från rapporten:

”I frysen förvarades oförpackad skinka. Risk finns för mikrobiologisk korskontaminering från ex. rå köttfärs till skinkan. Eftersom den inte är förpackad finns även risk att ex. brödsmulor skulle kunna hamna i den och orsaka glutenkontamination.”

”Fläktgallren, speciellt delar av dem, var väl kletiga. Smuts finns runt flera lysknappar. Gummilist i kontrollerad kylbänk var möglig.”

Vid en tidigare inspektion upptäcktes en ännu större rad brister – på samma restaurang. Några av dessa är nu åtgärdade, medan vissa kvarstår. Följande fanns att lösa i rapporten från den första inspektionen:

”I frysen stod en låda med skinka på golvet utan lock.”

”Lokalen är något sliten.”

Det framgår dock i den senast daterade inspektionsrapporten att renoveringsplaner finns framtagna för lokalen.

Huruvida bristerna är åtgärdade ska kontrolleras vid nästa inspektion.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om