Smycke för barnen i Bolivia

Ett smycke med både symbolik och syfte. Fjädern i kollektionen Nordic Light är ett samarbete mellan smyckesdesignern Ann-Charlotte Forsberg Andersson och möbel- och inredningsdesignern Sara Roxana Melvinson. Överskottet går till barnhemmet i Bolivia, där Sara Roxana började sitt liv.

Vimmerby2013-02-06 07:16


Ann-Charlotte Forsberg Andersson tog sin smyckesdesignerexamen 1973. Sara Roxana Melvinson sin examen i möbel- och inredningsdesign 2011. Bara det är kanske något udda i smyckesvärlden.
- Vi är ju båda intresserade av form och design, men för mig var allt nytt. Ann-Charlotte har ju en otrolig erfarenhet efter alla kollektioner hon gjort. Bara det att gå ner i mått - jag är ju van vid det stora, här handlade det om tiondels millimetrar, säger Sara Roxana Melvinson.

Indianernas kultur
Kollektionen Nordic Light kom till efter att hon för första gången besökt sitt födelseland Bolivia. Hon arbetade på barnhemmet Hogar Carlos de Villegas i La Paz, där hon tillbringade första tiden i sitt liv och varifrån hon adopterades av sina föräldrar i Vimmerby.
- Och jag blev väldigt inspirerad av indianernas kultur, deras konst och hantverk.
Inspirationen kom till användning i samarbetet med Ann-Charlotte Forsberg Andersson, som driver Miltons Guld i Vimmerby. Ann-Charlotte Forsberg Andersson är för övrigt Sara Roxana Melvinsons faster.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om