Snälla lappar fick glömska Vimmerbybor att sätta i halsen

Att det var första dagen med P-skiva i Vimmerby igår märktes på jobbet för kommunens trafikingenjör Maria Åkerö. – Vi har fått massor av samtal och mejl med frågor. Och många bilar på stan var ”lappade” igår – med information.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2016-06-02 07:00

Igår var första dagen med P-skiva i Vimmerby. Och nog gick telefonen varm på trafikingenjör Maria Åkerös kontor i stadshuset.

Var köps skivan?

– Många har ringt och mejlat, men jag tror att kommunens växel fått ännu fler samtal. Den vanligaste frågorna är var man får tag på p-skivor, om man kan använda p-skivor från andra städer och från när det börjar gälla.

Numera finns p-skivorna bland annat i flera butiker i centrala Vimmerby och det är fritt fram att använda vilken p-skiva som helst.

– Fördelen med våra skivor är att man på baksidan ser vilka parkeringar som gäller. Det här rör bara kommunens parkeringar från 30 minuter till 4 timmar, men många undrar om andra parkeringar också.

Gula lappar

Flera noterade också att det fladdrade mängder av lappar på bilrutorna på parkerade bilar i Vimmerby igår.

Vimmerby Tidning träffade bland annat en man från Tranås.

– Det är nog bra med P-skiva om man följer det. Vi har fått det också i Tranås på tvåtimmarsparkeringarna, och man har tagit bort avgiftsautomaterna, berättade han.

De gula lapparna har sin förklaring.

– Det är bara ”snäll-lappar” med information, säger Maria Åkerö.

Får man böter på direkten, om man glömt sin p-skiva?

– Nej, vi förstår att det kan ta lite tid innan folk har fått in den här vanan, så vi har en övergångsperiod. Vi vill inte säga hur länge den pågår, och vi uppmanar förstås alla att börja använda p-skiva från och med nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om