Snart dags för fest i Källängsparken

På lördag är det dags Åbro bryggeri och Brygghusets årliga fest med öltält i Källängsparken. Nina Eklund, festivalgeneral, försäkrar att de ligger i fas med förberedelserna. "Vi är jättetaggade", säger hon.

Nina Eklund, pub- och restaurangchef på Brygghuset, ser fram emot helgens festligheter.

Nina Eklund, pub- och restaurangchef på Brygghuset, ser fram emot helgens festligheter.

Foto: Anders J Andersson

Vimmerby2024-06-06 18:00

På fredag morgon kommer öltältet, staket, toaletter och allt annat som ska på plats inför lördagens festligheter börja sättas upp. Förhoppningen är att det mesta ska bli klart innan personalen går hem på kvällen.

När Vimmerby Tidning är i kontakt med Nina Eklund, pub- och restaurangchef på Brygghuset, under onsdagsförmiddagen har cirka 250-300 förköpsbiljetter sålts.

– Förra året var det 1400-1600 gäster om jag minns rätt. I år har vi mer underhållning än vi hade då, så vi hoppas på det eller helst mer, säger Eklund.

undefined
Namelle (Elin Namnieks) är en av artisterna som ska uppträda när det ordnas öltält i Källängsparken.

Då evenemanget sker utomhus har arrangörerna inte satt något stopp för hur många besökare de kan ta emot, utan det är upp till vakterna på plats att avgöra.

– De har rätt att stoppa om de känner att det behövs.

Är ni i fas med förberedelserna?

– Det enda vi inte är i fas med är vädret. Det ser ut som att det ska regna emellanåt, men det kan ändras.

Kör ni även om det blir totalt ösregn?

– Ja, vi kör som vanligt ändå. Man får sätta på sig en regnjacka. Som prognosen ser ut nu ska det inte komma så mycket regn, men jag hoppas att folk kommer ut oavsett. Det är ju inte så ofta sånt här händer i Vimmerby.

undefined
Nina Eklund, pub- och restaurangchef på Brygghuset, ser fram emot helgens festligheter.

Under evenemanget kommer ett tjugotal personer från Brygghuset att jobba, all ordinarie personal och en del sommarpersonal. Några av dem får räkna med att stanna en bit in på natten.

– Vi kommer att gå runt i hela parken och området under natten för att plocka skräp för att kunna lämna parken som den var när vi kom dit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!