Starten sker vid restaurang Brygghuset, lördagen 16 november. Där checkar deltagarna in på olika starttider, får sitt gula armband och serveras den första maträtten.
Brygghuset är en av de sex medverkande krogarna och den som tillkom sist.
Därefter blir det en promenad på 20 minuter eller kanske cykel till centrum och de övriga smakstoppen vid Restaurang Prime, Vimmerby Stadshotell, Bakfickan Konditori, Guldkant och Ramons Tapasbar.
– Krogarna har fria händer att servera sin signaturrätt eller det man vill. Några har ett hösttema. Jag träffade krögarna nyligen och de är taggade, berättar Seline Gullfeldt som ansvarar för Vimmebys Moveat-premiär.
Hon frestar med att avslöja en av rätterna, den Stadshotellet serverar:
– Lågtempererad ryggbiff på Västerbottenost-krokett med Whiskysås.
240 av de 260 biljetterna är sålda. 20 återstår. Priset är 449 kronor för sex rätter.
– Det blir mycket mat, så det kan vara skönt med en promenad mellan stoppen, säger Seline Gullfeldt.
Hon berättar att Moveat kommer tillbaka till Vimmerby i vår och siktar på två rundor per år.
– Jag planerar för våren och kan lova att det blir så, datum är inte klart ännu.
Konceptet bygger på 6-8 stopp per smakrunda. Moveat finns i dag i 70 svenska platser och har även lanserats i Norge och Danmark.
Den som inte vill vänta har en matvandring i Västervik lördagen 8 februari.