Snart har kommunen en ny driftchef: "Varit många bra kandidater"

Att rekrytera en hög kommunal chef är kanske inte alltid det enklaste, men om inte alltför lång tid kommer Vimmerby kommun att kunna presentera sin nya driftchef. "Personligheten lägger vi mycket tyngd vid", säger Klas Svensson som är med och rekryterar.

Klas Svensson, samhällsbyggnadschef, har varit med i rekryteringsprocessen. "Vi försöker väga ihop alla kompetenser med personlighet och inställning till uppdraget", säger han.

Klas Svensson, samhällsbyggnadschef, har varit med i rekryteringsprocessen. "Vi försöker väga ihop alla kompetenser med personlighet och inställning till uppdraget", säger han.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2024-10-02 06:00

Det var i våras som Tomas Larsson, dåvarande driftchef på Vimmerby kommuns gatukontor, meddelade att han sagt upp sig efter ungefär fem år på posten. Under tiden som tjänsten varit vakant har gatuchefen stöttat upp och nu berättar samhällsbyggnadschefen Klas Svensson att rekryteringen av chefstjänsten har gått in i slutfasen. 

– Det är ett par kandidater kvar med i processen och därefter görs ett sista urval, säger han.

Hur har söktrycket sett ut?

– Jag tycker inte att det är en jättesvår position att rekrytera till och det har varit många bra kandidater som sökt, cirka 25 stycken.

Angående vilka kvaliteter och kompetenser som krävs hos en driftschef trycker Klas Svensson på att det är viktigt att rätt person som passar in i det etablerade gänget och bland personalen kommer in.

– Personligheten lägger vi mycket tyngd vid, det är jätteviktigt. Sen ska man också ha vissa kompetenser med sig, även om det inte är så många som haft en liknande roll innan. Vi försöker väga ihop alla kompetenser med personlighet och inställning till uppdraget, säger han.

Enligt samhällsbyggnadschefen är rekryteringen klar inom 2-3 veckor.

– Då har vi en person, men de flesta har en annan anställning med uppsägningstid och det kan därför dröja fram till årsskiftet innan den nya chefen är på plats, säger Klas Svensson.

undefined
Om vi får en vit vinter kan snöröjningen bli en av frågorna som den nya driftchefen tvingas ta i tu med tidigt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!