Snart öppnar Zedig's i Vimmerby

Mindre än en vecka kvar till Johan Zedig och Anneli Rimås öppnar Zedig's i Vimmerby och det är fullt upp för att få allt på plats. – Men vi ligger bra i fas, och snart börjar det bli dags att få fram mat också, säger Anneli Rimås.

Restaurangansvariga Veronica Holmberg, Johan Zedig och Anneli Rimås ser till att det sista på att-göra-listan trillar på plats inför öppnandet i Vimmerby nästa vecka. "Det blir 80-talet sittplatser inne och ute och 13-14 anställda".

Restaurangansvariga Veronica Holmberg, Johan Zedig och Anneli Rimås ser till att det sista på att-göra-listan trillar på plats inför öppnandet i Vimmerby nästa vecka. "Det blir 80-talet sittplatser inne och ute och 13-14 anställda".

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2018-04-26 08:56
Vimmerby fanns med på tankekartan redan från början när Anneli Rimås och Johan Zedig började provgöra glass och drömma om glassfabrik. Nu har det gått rasande snabbt. Mariannelundssatsningen blev succé, nyligen kom de med i senaste upplagan av White Guide och 1 maj öppnar restaurang- och cafédelen i Husmans tidigare lokaler.
– Mariannelund, där vi kommer fortsätta ha vår tillverkning, har varit en bra språngbräda och där har vi utrustning med stor kapacitet. Men det är jättekul att äntligen kunna öppna i Vimmerby, säger Anneli Rimås.
Att glassboden på torget av praktiska skäl får anstå till efter vårmarknaden känns med facit i hand som en lättnad.
– Vi hade gärna haft den öppen under helgerna i maj, men med tanke på hur mycket jobb det varit är det kanske bäst att ta en sak i taget och göra det bra.
I restaurangen och på uteserveringen blir det totalt ett 80-tal platser.
– Det kommer att vara samma stil och koncept i Vimmerby och Mariannelund, men med lite skillnader i sortimentet för att behålla spänningen. I Vimmerby blir det en speciell småländsk hamburgare med krusmynta och lingonmajonnäs, som vi bara säljer här, säger Johan Zedig.
I Vimmerby blir Veronica Holmberg restaurangansvarig och personalen kommer under säsong att bestå av ett tiotal i restaurangen och tre-fyra i glassboden.
Och var öppnar ni nästa Zedig's?
– Det saknas inte förslag. De har hört av sig från både Oskarshamn och Västervik. Vi får se vad som händer – kanske blir det en ambulerande glassvagn som är nästa steg, säger Johan Zedig.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!