Snart öppnar Zedig's i Vimmerby
Mindre än en vecka kvar till Johan Zedig och Anneli Rimås öppnar Zedig's i Vimmerby och det är fullt upp för att få allt på plats.– Men vi ligger bra i fas, och snart börjar det bli dags att få fram mat också, säger Anneli Rimås.
Restaurangansvariga Veronica Holmberg, Johan Zedig och Anneli Rimås ser till att det sista på att-göra-listan trillar på plats inför öppnandet i Vimmerby nästa vecka. "Det blir 80-talet sittplatser inne och ute och 13-14 anställda".
Foto: Rebecca Forsgren Malmström
– Mariannelund, där vi kommer fortsätta ha vår tillverkning, har varit en bra språngbräda och där har vi utrustning med stor kapacitet. Men det är jättekul att äntligen kunna öppna i Vimmerby, säger Anneli Rimås.
Att glassboden på torget av praktiska skäl får anstå till efter vårmarknaden känns med facit i hand som en lättnad.
– Vi hade gärna haft den öppen under helgerna i maj, men med tanke på hur mycket jobb det varit är det kanske bäst att ta en sak i taget och göra det bra.
I restaurangen och på uteserveringen blir det totalt ett 80-tal platser.
– Det kommer att vara samma stil och koncept i Vimmerby och Mariannelund, men med lite skillnader i sortimentet för att behålla spänningen. I Vimmerby blir det en speciell småländsk hamburgare med krusmynta och lingonmajonnäs, som vi bara säljer här, säger Johan Zedig.
I Vimmerby blir Veronica Holmberg restaurangansvarig och personalen kommer under säsong att bestå av ett tiotal i restaurangen och tre-fyra i glassboden.
Och var öppnar ni nästa Zedig's?
– Det saknas inte förslag. De har hört av sig från både Oskarshamn och Västervik. Vi får se vad som händer – kanske blir det en ambulerande glassvagn som är nästa steg, säger Johan Zedig.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!