Snart stänger macken

I våras berättade vi att Uno-X macken i Södra Vi läggs ner. Nu är det bara ett par veckor kvar innan pumparna stängs av. - Vemodigt naturligtvis...och tråkigt för alla kunder som får åka till Vimmerby för att tanka, säger föreståndaren Kjell Wikell.

Vimmerby2008-11-12 07:17

Södra Vi-macken är bara en i raden av de mindre i landet som fått stryka på foten under senare år när de stora bensinbolagen rationaliserar.
- Argumentet de har är krav på att det ska finnas etanol vid alla stationer och kostnaderna att installera detta på de mindre stationerna blir för stora så istället lägger man ner. Men det pratas ju också om att Hydro och Statiol gått samman och köpt upp Uno-X och Jet för att sedan lägga ner huvuddelen av dom. På så sätt får man jättestor dominans på marknaden, säger Kjell Wikell.
Den sista november stängs pumparna av i Södra Vi.
- Personligen gör det inte mig så mycket. Jag tjänar inga pengar på bensinen. Men för kunderna är det tråkigt. Nu får de åka till Vimmerby för att tanka. Värst blir det för de som har traktorer och annat. Man tycker ju att det är väldigt tokigt att plocka bort macken på en ort som Södra Vi, framförallt med tanke på att det gjordes en totalbesiktning för två år sedan då man även renoverade lite. Det är inget de tar hänsyn till nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om