Sned p-platsfördelning, tycker Sandström

Klädhandlare Mikael Sandström gillar toghandeln på nya handelstorget i Vimmerby. Däremot är han minst sagt förbaskad över att ytan inte kan användas till parkering när knallarna inte är där. - Ett tomt torg gör ingen glad och att färre parkeringsplatser betyder försämring för centrumhandeln kan väl vilken idiot som helst förstå.

Torget i Vimmerby.

Torget i Vimmerby.

Foto:

Vimmerby2007-10-09 06:18

Mikael Sandström har sin butik i anslutning till det torg som stötts och blötts i åratal. Första gången modellen över det tredelade torget med Astridstatyn och parksoffor på övre delen mot Rådhuset, ett handelstorg för torghandel och ett parkeringstorg presenterades var sommaren 2005. Nu, när Sommartorget monterats ner, har så det nya torget tagits i bruk.
Och det är en bra modell, tycker Sandström, som betonar att han inte har något emot torghandeln.
- Tvärtom. Det blev bra med Astrid Lindgrens torg närmast Rådhuset och jag tycker det är fantastiskt med torghandel och vet vilken effekt det har. Fredagar är torgdag i Kisa, där vi ju också har en butik, och det betyder alltid mera folk i rörelse.
Men att den tredjedel av torget som anpassats för handel inte kan nyttjas för bilparkering när det inte är någon torghandel - det har han svårare att begripa.
- Än så länge är det ju bara torghandel en dag i veckan. Resten av dagarna står det alltså tomt. Varför det?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om