Sociala behov skenar

De sociala behoven fortsätter att skena alarmerande i Vimmerby kommun. Fler behöver placeras för vård och fler behöver ekonomisk socialhjälp. Det gör att kommunens pengar inte räcker. Senaste prognosen pekar på ett underskott på hela 33 miljoner kronor för hela 2013!

Vimmerby2013-04-26 06:32

- Det här är ingen rolig läsning. Placeringar och behovet av socialbidrag fortsätter att öka lavinartat, konstaterar kommunstyrelsens ordförande Micael Glennfalk, M.
Merparten av det befarade underskottet på 33 miljoner för helåret 2013 faller på socialen. Där är underskottet drygt 24 miljoner kronor.
Placeringarna av ungdomar och vuxna med olika sociala problem beräknas kosta tolv miljoner mera än vad det finns i budgeten. Samtidigt stiger också kostnaderna för det ekonomiska biståndet som beräknas kosta fyra miljoner mer än vad det finns i nämndens budget.

Hamnar i skyddsnätet
- Det är en rad problem som ökar, och vi måste ta hand om de här människorna. Det finns inte tillräckligt med insatser på hemmaplan. Det som fanns togs istället bort. Fler och fler blir arbetslösa och senare utförsäkrade och hamnar i kommunens skyddsnät, beskriver Micael Glennfalk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om