Södra Vi-barn får träffa Banco del Libro

Nu är fyra representanter från Banco del Libro i Sverige. Inte bara för ta emot årets ALMA-pris av kronprinsessan Victoria. De träffar också 350 svenska elever. Sjuttio av dem kommer från Södra Vi skola. - Det är fjärde året vi åker till Stockholm för att träffa ALMA-pristagare, säger rektor Inger Monell.

Vimmerby2007-05-29 07:25

Redan när årets mottagare av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne, ALMA, tillkännagavs i Vimmerby i mars började eleverna i Södra Vi skola att förbereda årets Stockholmsresa. Här har det nämligen blivit tradition att åka till pristagarveckans berättarstund med skolelever i Kulturhuset.
- Det är fjärde året. Det började med att vi var snabba på att nappa på ett erbjudande från kommunen, eftersom vi såg möjligheterna. De två sista åren har vi bekostat resan själva, eftersom vi tycker att det ger våra elever så mycket, säger rektor Inger Monell.
I flera månader har eleverna i Södra Vi arbetat med Banco del Libro som tema. Nu åker fyra klasser - totalt 70 barn - och nio vuxna till Stockholm för att delta i berättarstunden i Kulturhuset på onsdag den 30 maj. Totalt är det 350 svenska skolelever från Stockholms stad, Västerås och Södra Vi som får chansen att ställa frågor till de fyra representanterna från Banco del Libro - styrelseordföranden Carmen Diana Dearden, vd:n Maria Beatriz Medina, samordnaren för information och dokumentation Brenda Bellorin och berättaren Carmen Martinez.
Vad ska de fråga, då?
- I år har vi fått skicka in frågor i förväg och eleverna i år 4 och 6 har bland annat frågat varför Banco del Libro finns just i Venezeula, hur många böcker de delat ut och hur många barn de hjälpt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om