Södra Vi-krav till politikerna

En ny infart. En ny bensinmack och allväderbanor på idrottsplatsen. Det är några av de frågor som lyftes fram när kommunpolitikerna mötte Södra Vi-borna på årets nästa sista politikercafé.

Vimmerby2009-11-25 07:19

Politikerna i kommunledningen var nyligen ute på politiker-café i Södra Vi. Möten som är en följd av att en stor del av kommuninvånarna gav de ledande politikernas lyhördhet lågt omdöme i en medborgarundersökning som presenterades i början av året.
Nu har politikerna i stort sett varit runt på de flesta orter i kommunen och både informerat om det kommunala arbetet, men framför allt lyssnat in de lokala behoven och spörsmålen.

Olycksrisk
Enligt ett pressmeddelande handlade mycket om den nya infart till samhället som både Södra Vi-borna och kommunens största företag, Ljunghäll AB, så länge efterlyst.
Ortsborna tycker att olycksrisken är för stor med de många och tunga fordon som i dag kör genom hela samhället.
Kommunen har låtit göra en förstudie där man tänker sig en helt ny infart från riksväg 23 in till industriområdet och samhället. Att bygga den beräknas kosta 30 miljoner kronor, något vare sig Vägverket, som har ansvaret för den här typen av infrastruktur, eller kommunen anser sig ha råd med i dagsläget.
Vägverket har inte prioriterat projektet i någon av sina planer, och så länge projektet inte finns med där vill inte kommunen gå in och förskottera det i förtid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om