Hon har tagit över den nya folkhälsosamordnarrollen

I snart två månader har Sofia Bohl arbetat som folkhälsosamordnare med fokus på psykisk ohälsa och våld i nära relationer. Senast kommer hon från rollen som behandlare och här berättar hon mer om vad den nya satsningen innebär.

Sofia Bohl har tidigare arbetat som familjebehandlare och kurator i Vimmerby. Nu ser hon fram mot att kunna påverka från en ny position.

Sofia Bohl har tidigare arbetat som familjebehandlare och kurator i Vimmerby. Nu ser hon fram mot att kunna påverka från en ny position.

Foto: Privat

Vimmerby2022-11-11 19:00

Hon har tidigare arbetat som familjebehandlare i Vimmerby men nu har hon axlat rollen som folkhälsosamordnare med fokus på psykisk ohälsa och våld i nära relationer, tillsammans med att vara utvecklingssamordnare för barn- och familjenheten i Vimmerby.

– Det känns jätteroligt. När jobbet dök upp kände jag att det var något som var så tydligt vad som ska bli nästa steg.

Hon berättar att när hon fick höra att det nya arbetstillfället var på gång var hon snabb – hon sökte direkt.

Kommunen har skapat ytterligare en folkhälsosamordnareroll med fokus på just psykisk ohälsa och VNR (våld i nära relationer).

– Man gjorde en jättesatsning för några år sedan men senare hanns det inte med och blev lidande.

undefined
Sofia Bohl, den nya folkhälsosamordnaren med fokus på psykisk ohälsa och våld i nära relationer i Vimmerby kommun, vill att det ska finnas medarbetare inom alla verksamheter som har spetskompetens om våld i nära relationer.

Vad kommer du göra?

– Jag vill att det ska finnas nyckelpersoner med spetskompetens om VNR inom varje verksamhet så man vet var man ska vända sig.

Hon ser behovet framförallt inom hemtjänsten där personalen möter många som själva kanske inte vet var de ska vända sig.

Hon tror att våld i nära relationer är ett lika utbrett problem i Vimmerby som nationellt.

– Det finns ett stort mörkertal.

Sofia Bohl kommer bland annat ansvara för att nyckelpersoner får den kunskap de behöver.

Hon berättar att det kommer bli utmanande att nå ut till alla berörda.

– Det är jättemycket utmaningar. Vi vill nå ut till så många som möjligt och hitta hur man gör det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!