Sofie och Christoffer lagar Nobelmiddag

De lär inte få laga sjötunga. Inte kalvfilé heller. Och nog kan man vara säker på att det blir något annat än kokta päron till dessert när årets Nobelmiddag ska avnjutas den 10 december. - Vi får veta vad som står på menyn på tisdag, säger Sofie Arvidsson och Christoffer Adolfsson på Restaurangskolan i Vimmerby. Två kockelever av väldigt, väldigt få, som får chansen att laga mat på världens finaste fest.

Vimmerby2009-12-07 07:12


"Det här väger tungt i cv:t", säger Peder Rannemalm, lärare på Restaurangskolan, som än en gång får skicka iväg två kockelever till den finaste av middagar. Bara två skolor i Sverige representeras av kökselever i det här sammanhanget, så visst är det en fjäder i hatten.
Att elever på Restaurangskolan i Vimmerby fått chansen att vara med och laga Nobelmiddagen fler än en gång beror på gott rykte och kontakter.
- Tio års kontakt med köksmästaren Gunnar Eriksson. Och så har de ju en mantel att axla, säger han och tredjeårseleverna Sofie Arvidsson och Christoffer Adolfsson ser ut att ta den kommande uppgiften på stort allvar.
Nervösa? Jodå.
- Jag har varit nervös sedan vi fick veta att vi skulle vara med. Tänk om man skulle bränna något, säger Christoffer Adolfsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om