Söker efterträdare till tandvårdsklinik

Tandvårdskliniken Tandhälsan i Södra Vi söker en ny tandläkare som kan driva verksamheten vidare. Anledningen är att den ena nuvarande tandläkaren närmar sig pensionsåldern.

Tandläkaren Mauro Villegas driver Tandhälsan i Södra Vi. "Så länge jag orkar och har hälsan jobbar jag på", säger han.

Tandläkaren Mauro Villegas driver Tandhälsan i Södra Vi. "Så länge jag orkar och har hälsan jobbar jag på", säger han.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2023-09-15 06:05

I en annons på Platsbanken framgår det att ägaren börjar planera för pensionering. Därför söker bolaget Praktikertjänst, där Tandhälsan i Södra Vi ingår, efter en efterträdare som vill ta över och fortsätta driva verksamheten på Norra Storgatan i Södra Vi. 

– Jag är 64 år nu och måste planera för framtiden. Så nu försöker vi se om det är någon tandläkare som är intresserad av att köpa, säger Mauro Villegas som delägare i tandvårdskliniken i Södra Vi. 

Mauro Villegas beskriver att det är svårt att sälja kliniker och rekrytera personal till tandvården – speciellt på landet. Det är brist på tandläkare över lag och de flesta vill jobba i storstäderna. 

– Patienter finns det gott om, men det är svårt med tandläkare, säger han. 

Han känner dock ingen större oro för klinikens framtid. 

– Som jag ser det finns det många alternativ till lösning. Jag har exempelvis en brorsdotter som blir färdig tandläkare nästa år, så där finns en möjlighet. Men jag har ingen brådska och kan tänka mig att jobba tre år till om ingen annan är intresserad, säger han. 

På kliniken i Södra Vi finns idag två tandläkare, Mauro Villegas och Emma Villegas. Utöver dem finns också en tandhygienist, tre sköterskor och en receptionist. Kliniken har drivits av Mauro Villegas sedan snart tio år tillbaka och har cirka 3 000 listade patienter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!