Söker stöd hos minister för servicekontoret

Oppositionen i Vimmerby tycker det är tråkigt och olyckligt att staten hotar lägga ner servicekontoret. Men anser att det räcker att kommunen erbjuder gratis lokaler i Vimmerby. Vänsterns flyktingutspel fick kommunalrådet att reagera starkt.

Vimmerby2012-12-20 07:25

Helen Nilsson, S, konstaterar att det är många som besöker servicekontoret och att antalet har ökat från i fjol.
Hon pekar på flera olika grupper; äldre personer, ungdomar, de som behöver bostadsbidrag, ensamstående föräldrar med barn och nyanlända flyktingar och invandrare.
 - Kontoret står för en viktig service till många. Vi tycker att kommunen ska ta upp en dialog och erbjuda gratis lokaler några dagar i månaden så att servicen kan bli kvar, men att lyfta saken till statlig nivå eller till någon minister, tycker vi inte behövs, sade hon.

"Fel ställa mot flykting"
Pia Young, V, drev samma linje.
- Visst behöver vi ha statlig service i Vimmerby, men vi ska inte gnälla och hota staten, det drabbar en annan myndighet, Migrationsverket, som behöver kommuner som tar emot flyktingar. Vill vi ha ett servicekontor måste vi visa mod och ta ansvar och ordna lokalfrågan. Dessutom är det upprörande att ställa servicekontor mot flyktingmottagning, sade hon.
Särskilt det där sista reagerade Micael Glennfalk, M, starkt emot.
- Det här handlar om en överenskommelse mellan stat och kommun, och när staten inte uppfyller sin del tycker ni att vi inte ens ska protestera? Att erbjuda gratis lokaler har Skatteverket redan avböjt när Borgholms kommun försökte med det. Så det räcker inte. Vi måste göra  mer, och jag tvekar inte en sekund att minska kommunens flyktingmottagning om staten inte håller kvar sin service i Vimmerby. Ert förslag går direkt stick i stäv med vad folket på kommunens integrationsenhet anser, de vill till och med starta namninsamling för att kontoret ska bli kvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om