SOLKRÄMSKAOS: Företagare i Vimmerby tog ut straffavgift – utan att informera

De två fyrbäddsrummen på en boendeanläggning i Vimmerby kommun skulle kosta knappt 4 000 kronor. Men efter en ”solkrämstvist” valde ägaren till boendet att dra ytterligare 1 000 kronor från kontot som använts för att boka vistelsen. Nu har tvisten utmynnat i en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden.

Foto: TT

Vimmerby2016-08-02 12:28

Händelsen ska, enligt anmälan, ha utspelat sig i slutet av juli månad. En kvinna i ett sällskap om fyra vuxna och fyra barn, övernattade då på en boendeanläggning i Vimmerby kommun.

Totalt skulle övernattningen kosta 3 900 kronor.

Men när resan var över och sällskapet kommit hem, upptäckte kvinna som bokat resan att ytterligare 1 000 kronor saknades på hennes bankkonto.

När kvinnan konfronterade boendets ägare, blev svaret inte vad hon väntat sig…

”XX svarar otrevligt att vi har smutsat ner lakanen i två av sängarna med solkräm”, skriver kvinnan i anmälan till Allmänna reklamationsnämnden.

Kvinnan, som är bosatt i en ort i Västergötland, kräver nu att få tillbaka de 1 000 kronor som hon menar tagits olovligen från hennes konto.

Hon skriver också i anmälan att boendets ägare agerar ilsket och slänger på luren när hon försöker ringa upp.

Kvinnan avslutar anmälan med att konstatera följande:

”Vi har inte använt någon solkräm eller annan kräm i sängarna eller smutsat ner. Vi har endast sovit i sängarna och det har vi betalt 1950 kronor per rum för – då borde tvätt av lakan ingå.”

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om