...som mitt i gatan står

Fler poliser ska synas runt om i Vimmerby kommun. Det är Polisens mål med den nya organisationen som träder i kraft i dag. - Ja, direktivet är att 50 procent av vår tid ska vi vara ute bland folk, säger Göran Wester, chef för det nya Polisteamet i Vimmerby.

Nu ska polisen synas på gator och torg.

Nu ska polisen synas på gator och torg.

Foto:

Vimmerby2008-03-01 05:05


Några nya polistjänster blir inte i Vimmerby på kort sikt.
- Nej, vi gjorde en anpassning i höstas, då det fördes över två tjänster från Hultsfred som i sin tur ersattes med två tjänster från Oskarshamn, säger Ulf Eriksson, operativ chef vid Polisen i Kalmar som på fredagen presenterade den nya organisationen.
Den bygger i stort sett på två grunder, dels innehållet i den enkät som gjorts bland alla poliser i länet som tydligt uttryckt att den närmaste chefen ska vara närmare verksamheten, dels att statsmakterna tillför Polisen en hel del nya resurser.
- Med det kommer också kravet att vi ska producera mera för allmänheten, säger Olof Ersgård, länspolismästare i Kalmar län.

Folkmängd och brott
Den nya organisationen delar in länet i två Polisområden, ett i söder och ett i norr. Där blir Vimmerby, Hultsfred, Västervik, Oskarshamn och Högsby/Mönsterås underliggande kommunteam.
Kommunteamen kommer att bestå av mellan tio och 20 poliser.
- Det styrs av folkmängden och brottsfrekvensen i kommunen, och det har gjort att vi i Vimmerby blir 13 poliser, säger Göran Wester som tycker det är rättvist att samma grund används för beräkning av bemanning i teamen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om